ΔΤ ΕΣΩ – Συνάντηση με το Συντονιστή του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ Γιάννη Παπαγεωργίου

ΔΤ ΕΣΩ – Συνάντηση με το Συντονιστή του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ Γιάννη Παπαγεωργίου

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024

Δελτίο Τύπου
Συνάντηση με το Συντονιστή του Πρωθυπουργικού Γραφείου Μακεδονίας  κ Γιάννη Παπαγεωργίου

Συνάντηση με τον Συντονιστή του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη κ Γιάννη Παπαγεωργίου, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο γραφείο του Δημάρχου. Εκτός από το Δήμαρχο κ Παντελή Τσακίρη, στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Τοπικής Ανάπτυξης και Δημοτικής Περιουσίας κ Ευάγγελος Κανταρτζής καθώς και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου κ Βασίλης Ιακωβίδης.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ ευχάριστο και φιλικό κλίμα. Κατά τη διάρκειά της ο κ Παπαγεωργίου ενημερώθηκε για τα έργα που ολοκληρώθηκαν, όσα είναι υπό εξέλιξη, αλλά και όσα είναι υπό μελέτη. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι είμαστε ο μοναδικός Δήμος που γίνονται παράλληλα τόσα πολλά έργα.

Από την πλευρά του ο  Πρόεδρος του ΕΣΩ κ Ιακωβίδης Βασίλης, ενημέρωσε τον κ Παπαγεωργίου για τα σημερινά δεδομένα της αγοράς του Ωραιοκάστρου, αλλά και για τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε γενικότερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ωραιοκάστρου», αλλά και το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η αγορά λόγω έλλειψης θέσεων στάθμευσης. Συζητήθηκε η ανάγκη της περιοχής για ενδοδημοτική συγκοινωνία, καθώς η σημερινή κατάσταση εξυπηρετεί μόνο την πρόσβαση από και προς το κέντρο της πόλης. Επισήμανε ότι, ο τόπος μας έχει μεγάλες δυνατότητες και μπορούμε να γίνουμε σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής, αρκεί να εκμεταλλευτούμε σωστά όσα μας παρέχει ο τόπος μας, πχ το δάσος, η λίμνη, το πάρκο του Καλόγερου, τα αρχαία στο Παλαιόκαστρο, στη Λητή κ.ο.κ. Γενικότερα συζητήθηκαν το θέμα της ακρίβειας, οι υψηλές τιμές στην παροχή ενέργειας που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και η έλλειψη χρηματοδότησης στις μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις. Επίσης, ο κ Ιακωβίδης τόνισε ιδιαίτερα το πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου να επιδοτηθεί η εργασία και όχι η ανεργία.

Μετά την εποικοδομητική συζήτηση, επισκέφθηκαν όλοι μαζί το αστυνομικό τμήμα Ωραιοκάστρου, και στη συνέχεια τη Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου “ΕΛΠΙΔΑ”.

Ευχαριστούμε το Συντονιστή του Πρωθυπουργικού Γραφείου Μακεδονίας κ Γιάννη Παπαγεωργίου που επισκέφθηκε το Δήμο μας και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του και να του θέσουμε τα φλέγοντα θέματα της αγοράς μας.

Τέλος, όλοι οι φορείς δεσμεύτηκαν να έχουν μια αγαστή και δημιουργική συνεργασία για την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου και της αγοράς μας. Ο κ Παπαγεωργίου δεσμεύτηκε να μεταβιβάσει τα προβλήματά μας για την άμεση επίλυσή τους στα αρμόδια υπουργεία, αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

 

Με εκτίμηση
ο πρόεδρος Ιακωβίδης Βασίλειος
και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΩ

 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

 

Share this post