Διευκρινήσεις για τη Μείωση Δημοτικών Τελών πληττόμενων επιχειρήσεων Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Ωραιοκάστρου

Διευκρινήσεις για τη Μείωση Δημοτικών Τελών πληττόμενων επιχειρήσεων Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Ωραιοκάστρου

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024

Διευκρινήσεις για τη Μείωση των Δημοτικών Τελών

 Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Τη Δευτέρα 16/9/2024, στις 10:00 πμ πραγματοποιήθηκε η 37η τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Το 8ο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε τη μείωση των Δημοτικών Τελών των πληττόμενων επιχειρήσεων, λόγω των έργων του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου που πραγματοποιούνται επί της Λ. Δημοκρατίας. Ακούσαμε με έκπληξη τον κ Αταμιάν να αναφέρει ότι δεν έχουν ενημερωθεί όλες οι επιχειρήσεις και ότι η ενημέρωση πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το Δήμο.

Διευκρινίζουμε ότι, κατόπιν συνάντησης του Δημάρχου κ Παντελή Τσακίρη και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου κ Βασίλη Ιακωβίδη που έγινε στις 1 Ιουλίου 2024, αποφασίστηκε αρχικά να γίνει ενημέρωση για τη μείωση των δημοτικών τελών από τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου σε όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Επίσης αρχική πρόταση του εμπορικού συλλόγου ήταν να συμπεριληφθούν όλες οι επιχειρήσεις του Ωραιοκάστρου, επειδή θεωρούμε ότι πλήττονται όλες ανεξαιρέτως και όχι μόνο όσες είναι επί της Λ Δημοκρατίας. Το ποσοστό της μείωσης μας βεβαίωσε ο Δήμαρχος ότι θα ήταν το μέγιστο δυνατό.

Όσον αφορά την περιβόητη λίστα με τις επιχειρήσεις που θα λάβουν τη μείωση, διευκρινίζουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου ανέλαβε να συγκεντρώσει τα στοιχεία που μας ζητήθηκαν από το Δήμο, ΜΟΝΟ για τις επιχειρήσεις που είναι μέλη του και για όσες επιθυμούσαν να γίνουν μέλη του. Ουδέποτε ισχυριστήκαμε ότι η μείωση αφορά μόνο τα μέλη του ΕΣΩ, οποιαδήποτε επιχείρηση επιθυμεί μπορεί να κάνει τη διαδικασία μόνη της, σύμφωνα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα ζητήσει ο Δήμος.

Συνοψίζοντας διευκρινίζουμε τα εξής δύο σημεία:

  1. Ο Δήμος μας ζήτησε στοιχεία των μελών μας για να διευκολυνθεί και από μέρους του η γραφειοκρατική διαδικασία, και το πράξαμε άμεσα για να διευκολύνουμε και εμείς τα μέλη μας
  2. Όλες οι πληττόμενες επιχειρήσεις δικαιούνται τη μείωση των δημοτικών τελών, και η κάθε μία μπορεί να απευθυνθεί απευθείας στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου για να ενημερωθεί για τη διαδικασία που απαιτείται.

 

Με εκτίμηση
ο πρόεδρος του Ε.Σ.Ω.
Ιακωβίδης Βασίλης
και τα μέλη του ΔΣ

Share this post