Δελτίο Τύπου ΕΣΩ _ 3η Γιορτή Αιμοδοσίας

Δελτίο Τύπου ΕΣΩ _ 3η Γιορτή Αιμοδοσίας

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024

Δελτίο Τύπου
3η Γιορτή Αιμοδοσίας

Με απόλυτη επιτυχία και εντυπωσιακή ανταπόκριση υλοποιήθηκε χθες, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, η 3η Γιορτή Αιμοδοσίας στην πεζοδρομημένη Λ. Δημοκρατίας. Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Χρήστος Τσελεπίδης» σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου και το ενημερωτικό site oraiokastro24.gr

Η δράση αυτή δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί εάν δε συνέβαλε η κινητή μονάδα αιμοληψίας του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ», το Τμήμα Αιμοδοσίας και ο Σύλλογος Όραμα Ελπίδας για το τμήμα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, αποτελούμενο από κλιμάκιο με ειδικά καταρτισμένους ιατρούς και νοσηλευτές, για την ασφαλή διεκπεραίωση  της αιμοδοσίας.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΩ Ιακωβίδης Βασίλης, ευχαριστεί θερμά για τη στήριξη και συμμετοχή τους, την κα Χιονίδου Μαρία και τον κ Τσιτιρίδη Νικόλαο από τον πρότυπο παιδικό σταθμό, νηπιαγωγείο και κέντρο δημιουργικής απασχόλησης «Μικρός Μαέστρος», καθώς για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Μικρός Μαέστρος ήταν μαζί μας για να φροντίσουν και να διδάξουν στα παιδιά την σπουδαιότητα της αιμοδοσίας και του εθελοντισμού.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Εθελοντική Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Δρυμού για την ανεκτίμητη προσφορά και την απαραίτητη υγειονομική κάλυψη που πρόσφεραν. Την κα Γεωργιάδου Μαρίνα από το oraiokastro24.gr, η οποία ως χορηγός επικοινωνίας ανέλαβε την προώθηση, κάλυψη και διοργάνωση της δράσης. Καθώς και το Σύλλογο Φίλων Ελλάδας Βουλγαρίας – ΣΦΕΒ για την συμμετοχή τους.

Το αποτέλεσμα ήταν πέραν του δέοντος ελπιδοφόρο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας 85 συμπολίτες μας και καταφέραμε να συγκεντρωθούν 66 φιάλες αίματος, καθώς 19 άτομα είχαν την πρόθεση αλλά δεν κατάφεραν μετά την ιατρική εξέταση να αιμοδοτήσουν. Επίσης, μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή υπήρξε από τους εθελοντές που έγιναν δότες μυελού των οστών.

Απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πραγματικούς πρωταγωνιστές της δράσης, σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, για το μεγάλο δώρο ζωής που πρόσφεραν στο συνάνθρωπό τους, αλλά και για τη στάση τους που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό σύνολο. Θεωρούμε ότι με το παράδειγμά μας ενισχύουμε τον εθελοντισμό  και ειδικά σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που είναι η προσφορά  αίματος. Αξίζει να αναφερθούμε στο γεγονός ότι ήρθαν φίλοι εθελοντές αιμοδότες από την Καλαμαριά με την πιο μικρή εθελόντρια να είναι μόλις 8 μηνών.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που ήταν δίπλα μας, συνέβαλαν έμπρακτα και με την προσφορά τους καταφέραμε να υλοποιήσουμε την 3η Γιορτή Αιμοδοσίας. Οι χορηγοί αναφέρονται αλφαβητικά.

  • Alsos catering
  • Blow Balloons
  • Musses
  • Partner Τσιτιρίδης
  • Pinata Balloons and Party Shop
  • Αρχονταρίκι
  • Γωνιακό Ψητοπωλείο
  • Επίσης ευχαριστούμε τις εθελόντριες του σωματείου Χρήστος Τσελεπίδης για τα χειροποίητα εδέσματα.

Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ήταν δίπλα μας,

  • τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Γιουτίκα Κωνσταντίνο

  • τον υποψήφιο Πρόεδρο και Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Στήριξης Επιχειρήσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μερελή Κυριάκο

  • εκ μέρους της Τοπικής Διοίκησης
    – την Αντιδήμαρχο Διοικητικής Αναδιάρθρωσης, Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Βιβλιοθήκης, Αλίρη Χριστίνα
    – την Αντιδήμαρχο Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής, Δρόσου Ευαγγελία

  • το Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλή της παράταξης «Μαζί για τον τόπο μας», Αταμιάν Πέτρο

  • το Δημοτικό Σύμβουλο, Μοσχοβόπουλο Κωνσταντίνο

  • το Δημοτικό Σύμβουλο, Τσακαλίδη Ηρακλή

  • τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Νέων Ωραιοκάστρου, Τσιτιρίδη Άγγελο

 

Με εκτίμηση
ο πρόεδρος Ιακωβίδης Βασίλειος
και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΩ

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την δράση

Share this post